FERMENTÁRUM.CZ

0
Příští expedice zásilek: pondělí 25. 11. odpoledne. Vykupuji mléčný kefír!

Art of Fermentation

800 Kč za kus
není skladem

Doslova kvasná bible Sandora Katze, která rozvádí všechna témata předchozí Síly a přináší hluboká zamyšlení nad životem, kulturou a vůbec.

Napsal Sandor Elix Katz, předmluvu napsal Michael Pollan

Ve své předchozí knize Síla přírodní fermentace velmi osobním a srdečným způsobem přiblížil své zkušenosti s kvašením všech základních i trochu netradičních pokrmů zájemcům o tento tradiční způsob přípravy potravin. Kniha byla natolik populární, že na ni zareagovali lidé z celého světa a začali Sandorovi posílat své recepty, zkušenosti a kultury, což poskytlo tolik materiálu, že mohl začít chystat mnohem obsáhlejšího nástupce.

V Art of Fermentation už nenajdete vlastně moc konkrétních a přesných receptů. Recepty totiž ve světě kvašení moc nefungují. Sandor zde vyučuje životní přístup, uvolněné myšlení a principy fungování. Není žádné správné kimčchi. Není žádný dokonalý recept na chleba nebo pivo. Existují jen doporučené postupy a tisíc variant. A právě o tom je tato nesmírně uklidňující a čtivá kniha.

Obsah

  1. Fermentace jako koevoluční síla
  2. Praktické benefity fermentování
  3. Základní koncepty a vybavení
  4. Kvašení cukrů na alkohol: medovina, víno a cidery
  5. Zelenina (a také vybraných druhů ovoce)
  6. Kysané nápoje
  7. Mléko
  8. Obiloviny a škrobové hlízy
  9. Piva a jiné alkoholické nápoje z obilovin
  10. Kulturní plísně
  11. Luštěniny, semena a ořechy
  12. Maso, ryby a vejce
  13. Komerční podnikání
  14. Využití fermentace mimo oblast potravin
  15. Epilog, zdroje, glosář, poznámky k referencím, citovaná literatura, závěrečné slovo, rejstřík.

Údaje o knize

Celý název: The Art of Fermentation
Jazyk: Angličtina
Počet stránek: 528
Počet ilustrací: 32 plnobarevných stran s fotografiemi
Vazba: pevná
ISBN: 978-16-0358-286-5
Formát: 190 × 248 mm
Vydavatel: Chelsea Green Publishing
Vydáno: 14. května 2012

Náhled knihy