Art of Fermentation
Doslova kvasná bible Sandora Katze, která rozvádí všechna témata předchozí Síly a přináší hluboká zamyšlení nad životem, kulturou a vůbec.
Napsal Sandor Elix Katz, předmluvu napsal Michael Pollan
Ve své předchozí knize Síla přírodní fermentace velmi osobním a srdečným způsobem přiblížil své zkušenosti s kvašením všech základních i trochu netradičních pokrmů zájemcům o tento tradiční způsob přípravy potravin. Kniha byla natolik populární, že na ni zareagovali lidé z celého světa a začali Sandorovi posílat své recepty, zkušenosti a kultury, což poskytlo tolik materiálu, že mohl začít chystat mnohem obsáhlejšího nástupce.
V Art of Fermentation už nenajdete vlastně moc konkrétních a přesných receptů. Recepty totiž ve světě kvašení moc nefungují. Sandor zde vyučuje životní přístup, uvolněné myšlení a principy fungování. Není žádné správné kimčchi. Není žádný dokonalý recept na chleba nebo pivo. Existují jen doporučené postupy a tisíc variant. A právě o tom je tato nesmírně uklidňující a čtivá kniha.
Obsah
- Fermentace jako koevoluční síla
- Praktické benefity fermentování
- Základní koncepty a vybavení
- Kvašení cukrů na alkohol: medovina, víno a cidery
- Zelenina (a také vybraných druhů ovoce)
- Kysané nápoje
- Mléko
- Obiloviny a škrobové hlízy
- Piva a jiné alkoholické nápoje z obilovin
- Kulturní plísně
- Luštěniny, semena a ořechy
- Maso, ryby a vejce
- Komerční podnikání
- Využití fermentace mimo oblast potravin
- Epilog, zdroje, glosář, poznámky k referencím, citovaná literatura, závěrečné slovo, rejstřík.
Údaje o knize
Celý název: | The Art of Fermentation |
---|---|
Jazyk: | Angličtina |
Počet stránek: | 528 |
Počet ilustrací: | 32 plnobarevných stran s fotografiemi |
Vazba: | pevná |
ISBN: | 978-16-0358-286-5 |
Formát: | 190 × 248 mm |
Vydavatel: | Chelsea Green Publishing |
Vydáno: | 14. května 2012 |