FERMENTÁRUM.CZ

0
Příští expedice zásilek: pondělí 25. 11. odpoledne. Vykupuji mléčný kefír!

Zkvašeno kuchařka na doma

550 450 Kč za kus
skladem 19 ks
+

Kniha plná fermentačních postupů a receptů na synbiotická jídla

Napsali Zuzana OuhrabkováVláďa Sojka

Na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhání a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy.

Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více než deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit.

Zvládli to pralidé, zvládnete to taky!

Obsah

1. Proč kvasit
Bez příkras vyjmenováváme benefity, kvůli kterým se vyplatí pozvat si do jídla život a sahat na něj vlastníma rukama. Přidáváme i Patero pro začátečníky, kteří pokukují, ale spíš ještě čekají a váhají. 17 stran

2. Základní principy domácí fermentace
Recepturní volnost, mikrobiální spojenci, nejdůležitější techniky zabezpečení fermentů, řešení potíží, otázky bezpečnosti, potřebné vybavení. Tato kapitola vás připraví a uklidní, že nehrajete ruskou ruletu se zdravím. 30 stran

3. Trojí čtení k zamyšlení
Ještě než se pustíte do nakládání a vaření, zařadili jsme tři důležité texty z blogu: Probiotický elixír zdraví, Hostina pro bakterie a Jak to dostat do dětí. 28 stran

4. Návody na výrobu fermentů
Nedržte si klobouky, budete potřebovat obě ruce! Napsali jsme znovu všechny návody na fermenty, které nám doma průběžně bublají a dá se z nich chystat dobré jídlo. Důležité prvky jsme dodali, blbosti jsme vyházeli, vše v maximální aktuálnosti. Zelenina, obiloviny, luštěniny, mléko, houby, nápoje, ochucovadla. 124 stran

5. Recepty
Zahrnuli jsme 90 receptů z kvašených surovin na snídaně, svačinky, polévky, lehká jídla, hlavní jídla i pár dezertů. 100 stran

Údaje o knize

Celý název: Zkvašeno — kuchařka na doma
Jazyk: Čeština
Počet stránek: 312
Barva: plnobarevná
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7565-939-2
Formát: 210 × 240 mm
Vydavatel: Jota
Vydáno: 7. června 2023
Doporučená MOC: 598 Kč