Domácí pekař
Napsala Klára Hadašová, autorka blogu Co nového na kopci.
Pokud máte ambice stát se skutečným odborníkem na suroviny, výrobky a vady, pak nesmíte Domácího pekaře absolutně minout. Knihu oceníte ale i tehdy, když se budete věnovat jen a pouze pečení kvasového chleba z Karla, a to díky oddílům věnujícím se moukám, péči o kvásek a výčtu chyb s postupy řešení chyb.
Já osobně hodnotím velice kladně sazbu a přehledné grafické zpracování, čtivost, různé drobné zajímavosti a nezabředání do nepodstatných podrobností či tisíckrát omletých mýtů.
Z obsahu knihy Domácí pekař
- kapitola
- Vybavení domácího pekaře
- Mouka a obilí
- Semena a plody
- Vejce
- Ostatní suroviny
- Kypřící prostředky
- Kvas
- Míry a váhy
- kapitola
- Příprava chleba krok za krokem
- Drožďové chleby do formy
- Kvasové chleby do formy
- Bochníky chleba kypřené droždím
- Kvasové bochníky chleba
- kapitola
- Příprava pečiva krok za krokem
- housky
- rohlíky
- veky
- bagely
- ciabatta
- preclíky
- dalamánky
- sušenky
- oplatky
- Příprava pečiva krok za krokem
- kapitola
- Sladké pečivo krok za krokem
- Nádivky
- Drobenka
- Polevy
- Sníh
- Šlehačky
- Krémy
- Bábovky
- Muffiny
- Buchty k řezu
- Rolády
- Koláče
- Pizza
- Ostatní kynuté sladké pečivo
- Vdolky
- Koblihy
- Hřebeny
- Šneky
- Vánočky
- Mazanec
- Jidáše
- Záviny
- Sušenky, oplatky, cukroví
- Dorty a zákusky
- Palačinky, lívance
- Sladké pečivo krok za krokem
- kapitola
- Vady chleba
- Vady cihlového chleba
- Vady pečiva a moučníků
- Slovníček
- Použitá literatura
- Rejstřík
- Historické recepty
TOASTOVAČ: „Otázka zní takto: Za předpokladu, že Bůh je nekonečný a vesmír je taky nekonečný… dala by sis palačinku?“