Přednášky, workshopy
Někdy je patnáctiminutová diskuze tváří v tvář mnohem plodnější, než roky samostudia a stohy (ne)přečtených knih. Pojďme si na fermentace sáhnout, popovídat si o nich a třeba i něco ochutnat.
Přednášky
Pokud byste chtěli obohatit program své akce či výuku o hodinový seminář na téma fermentovaných potravin, rád jej sestavím a odprezentuji. Může jít o doprovodný program k foodfestivalu, doplňkovou výuku pro zájmové kroužky či studenty, okruh přátel, kteří se rádi baví vařením, pro tématické kluby či komunitní spolky.
Na přednášce si povíme o úplně základních principech, sklouzneme se po chemii, prohlédneme si nějaké fotky, ochutnáme limonády nebo naloženou zeleninu z donesených vzorků, inspirujeme se k činnostem, nepolíbené nadchneme, s pokročilými můžeme řešit problémy z oboru.
Aktuálně mám zpracované přednášky s prezentacemi na tato témata, každé na cca 60-120 minut:
- Základy domácí fermentace (zelenina, kefír, jogurt);
- Kombucha nohama na zemi aneb co jste o elixíru zdraví nechtěli vědět
- Představení knihy Zkvašeno kuchařka na doma + Trávicí soustava člověka a výživa mikrobioty — nově objeveného orgánu;
- Pátá chuť umami, oslava sóji, plísně a glutamátu;
- Plísně v kuchyni a pátá chuť umami (rozšířeno na 90 minut);
- Domácí levné hospodaření se základními surovinami, skladování;
- Pečení základního českého chleba, teorie k praktickému workshopu;
- Minimum houbaře 21. století (téma mykologie, vzdělávání laické veřejnosti o houbách)
Cena
Krátkou přednášku či demonstrativní fermentační workshop v rozsahu 60-90 minut u mne pořídíte za 2500 Kč.
Celý podvečerní program s ochutnávkou, přednáškou, promítáním či zjednodušeným workshopem v rozsahu 3 hodin pro 10-20 účastníků za 5000 Kč.
Doprava se počítá z Berouna 3 Kč/km samozřejmě s cestou tam i zpět.
Ceny platí od 1.10.2024
Workshopy
Máte-li prostor a chcete-li si vyzkoušet, jaké to je na potraviny sahat rukama, jak z nich udělat živé jídlo a všechno to zažít, abyste už pak mohli doma samostatně pokračovat, provedu vás tří- až čtyřhodinovým workshopem na libovolné téma z oboru limonád, zeleniny, pečení kvasového chleba či výroby vlastní miso pasty. Odpolední formát nabízím jako Podivuhodné fermentační odpoledne, pište na e-mail info@fermentarum.cz.