Kvasinky Vínka
Vinné sušené kvasinky zlepší kvasný proces. Kvašení bude dosahovat ještě mnohem lepších výsledků.
- obsah 1 sáčku kvasinek VÍNKA stačí na prokvašení cca 5 litrů ovocné šťávy (k přípravě 10 litrů vína)
- suché kvasinky se před vlastním zakvašením nechají rozmnožit dle návodu
- takto rozmnoženými kvasinkami se zakvasí ovocná šťáva
- univerzální pro ovocná vína
- lze použít také na rozkvašení domácího saké za použití enzymatické kodži rýže.
Domácí víno
Obsah l sáčku kvasinek stačí na prokvašení 10 litrů.
Suché kvasinky se před vlastním zakvašením vína nechají rozmnožit takto:
Obsah balíčku se vsype do čisté (vypařené) lahvičky o obsahu 150 ml, která se naplní do ¾ převařenou ovocnou šťávou asi 25°C teplou (lze použít také jablečný mošt). Lahvička se uzavře vatou a nechá stát po dobu 72 hodin při teplotě kolem 25°C. Takto rozmnoženými kvasinkami se zakvasí ovocná šťáva.
Domácí saké
Návod na výrobu domácího saké je kompletně popsán na blogu Zkvašeno. K přípravě 3,5 litru potřebujete 2 kg kulatozrnné rýže, 0,5 kg rýže kodži a jedno balení kvasinek Vínka.