Trnky jako olivy
Chodil jsem už v minulých letech po podzimních stepích Českého krasu a říkal jsem si, jaká je věčná škoda, že ty báječné trnky přijdou nazmar. Naložil jsem je tedy do soli, zbavil nadbytečné vody (což funguje jako super spolehlivá konzervace), zakápnul panenským olivovým olejem a chuťová exploze byla na světě! Něco tak dobrého jsem ke studeným večeřím snad nejedl! Dužnina trnky s peckou je na skus pevná, extra (extra!) slaná a extra kyselá, stačí sezobnout jednu 'bobulku nesmrtelnosti' a chuťové pohárky se tetelí. Naprosto báječné ke kvasovému chlebu s pomazánkami či sýrem, k pivu nebo vínu.
Složení: plody trnky obecné (Prunus spinosa) s peckou, sůl, olivový olej panenský
- Vegan: ano
- Bezlepek: ano
- Bio: ne
Hmotnost obsahu 175 g. Uchovávejte v chladu, minimální trvanlivost 6 měsíců.