Miso⚡kimčchi workshop
Propozice
- Datum a čas: neděle 25. února 2024 ve 12 h;
- místo: Rosice u Brna, SVČ Rubiko, Žerotínovo náměstí 1
- doba trvání: do podvečera, konec zpravidla mezi 17-18 h;
- kurzovné: 1500 Kč, registrace s platbou předem formou nákupu na e-shopu FERMENTÁRUM.CZ, bez zaplacení není registrace platná a bude stornována;
- kapacita: 10 osob;
- nebudete-li se moci zúčastnit a budete mít zaplacenou zálohu, můžete vyslat samozřejmě náhradníka;
- storno
- do 23.2.2024 se vrací uhrazená záloha v plné výši,
- od 24.2.2024 se vrací 1000 Kč,
- pokud by se kurz z organizačních důvodů nekonal, bude záloha v plné výši vrácena na účet plátce;
- s sebou: tašku či jiné zavazadlo na odnos vlastních výtvorů (1,5 kg + 0,7 naložené sklenice se šroubovacím víčkem) a zástěru nebo oblečení, které si můžete kuchyňsky zašpinit.
TémaTA
Vláďa Sojka, spoluautor blogu Zkvašeno a projektu PečemPecen, s vámi během nedělního odpoledne nakrájí, nakrouhá, nasolí a naloží klasické korejské baechu kimčchi, japonské krátce zrající miso a nasladujeme si za odpoledne i autentické amazaké!
V průběhu výkladu a praktické ruční práce se dozvíte:
- co je fermentace,
- v čem spočívá cokoliv-kimčchi,
- jak se vyhnout základním chybám při nakládání kimčchi a zeleniny vůbec,
- co všechno se dá z kimčchi uvařit,
- co jsou miso pasty, z čeho všeho se připravují a jak chutnají,
- jaká je síla enzymů plísně kropidlák rýžový (Aspergillus oryzae).
Na místě si uvaříme a ochutnáme miso cibulačku, domácí kvasový chleba a jako dezert rýžové amazaké.
Cíl
Celé odpoledne bude praktické, všichni zúčastnění si budou moci vlastníma rukama naložit svou 1,5 kg sklenici kimčchi a 0,75 kg sklenici krátkodobě zrajícího misa, které si také odnesou. Účastníci by se měli dozvědět, jak se zachází s umami chutí, jak ji využívat ke zlepšení vlastního jídla a jak proplout celou zimou v doprovodu přátelských mikrobů.